От ГЕРБ-Дупница искат оставката на Владимиров в петък за скандала в Бобов дол Дали председателят на ОбС-Дупница ще подаде оставка или не, ще стане ясно в петък на сесията на местния парламент. Както е известно вече, съветниците от ГЕРБ излязоха с декларация до инж. Владимир Владимиров и другите 3-ма съветници от “Лидер” във връзка с избухналия скандал за корпоративен вот в Мини “Бобов дол”. Владимиров е заместник-председател на “Лидер”, и зам.изпълнителен директор на ТЕЦ “Бобов дол”, а в записа направен от скрита камера на Нова телевизия се вижда, как работници на мините са убеждавани да гласуват за Коалиция за България. От ГЕРБ поискаха Владимиров да хвърли оставка заради скандала. Декларацията до местния парламент ще бъде изчетена в петък. “За никого в нашия град и в нашата община не е тайна, че от седмици работниците и служителите в ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол” са принуждавани от своите ръководители да гласуват за колацията около БСП – „Коалиция за България”. Натискът се упражнява с различни похвати, като всички те са напълно незаконни. Работниците и служителите в ТЕЦ-а и мините са уговаряни, заплашвани с уволнение, а също така към заплатите им са изплащани добавки, което по същество е купуване на гласове…
Венци Трифонов отпадна от групата на Марек Юнион-Ивкони за гостуването на Нефтохимик 2010  Централният блокировач Венцислав Трифонов отпадна от групата на Марек Юнион-Ивкони за гостуването на Нефтохимик 2010.
Супер Златко блести за „Сейнт Назер“ срещу гранд, гледайте НА ЖИВО В МОМЕНТА Бившият волейболист на "Марек Юнион-Ивкони" Златан Йорданов прави феноменален мач с екипа на "Сейнт Назер" до момента в двубоя с френския гранд "Пари Волей". След първите два гейма спчелени от неговия тим с 28:26 и отново 28:26, Супер Златко има 8 точки (2 блокади). Посрещачът играе феноменално в защита и на посрещане и е в основата заедно с другия българин в състава Стойко Ненчев в победата до сега. Ще затворят ли Златан и компания този двубой с 3:0 или раненият лъв ще се събуди. Гледайте го директно ТУК
„България си ти“: Позицията на Дангов е обидна спрямо доброволците, целта е  политическа и долна ОБНОВЕНО Kато обидна спрямо доброволците определи позицията на директора на ОДБХ Кюстендил д-р Първан Дангов за млякото, дарено в края на срока му на годност от сдружение "България си ти" председателят Димитър Куцаров в интервю за Дарик. "Обидно е ветеринарен лекар да дава оценка за хранителните продукти, раздавани от доброволци, които работят денонощно. Целта е политическа и долна. Млеката не са вредни, те се продават до всяко едно училище и са предназначени за деца. В един момент излиза, че раздаваме млека, вредни за децата, къде на етикета го пише? Това, че ние сме взели една дарена храна и сме я разнесли по домовете, не значи, че имаме вина. Причините са по- дълбоки. Нека Дангов да отнесе въпроса до НС, да има етикети, че продукцията е вредна за децата", заяви Димитър Куцаров.
Той обясни, че млякото е раздадено в срок на годност и е изчислено по 3 кофички на човек. Доброволците са ги раздали лично по стаите, за да са сигурни, че ще се изяде в срок. Останалото се излива, а пластмасовата опаковка се издава за отпадъци. Директорите са били известени, че срокът на годност изтича след 48 часа и неконсумираното след този срок трябва да се изхвърли.
В България се изхвърлят над 360 тона храни на боклука, при положение, че в страната има най-голям брой гладуващи в целия ЕС. Във всички цивилизовани държави има хранителни банки, целта им е хранителните продукти, когато им идва срока на изтичане, навместо да се хвърлят на боклука, да се раздадат на хората в порядъка от 48 до 72 часа. Това е нашата роля, да осигурим тези храни, които са дарени на хранителната банка да бъдат консумирани и след изтичане срокът им на годност да се изхвърлят, обобщи Димитър Куцаров.
„Марек Юнион-Ивкони“ обърна коравия „Нефтохимик“ Шампионите от Марек Юнион-Ивкони (Дупница) записаха 12-aта си победа в Суперлигата след труден успех 3:1 гейма като домакини в Сливница на Нефтохимик. Двата отбора задоволиха около 200-те зрители в залата с не лош волейбол и атрактивни разигравания. Гостите взеха първия гейм с 22:25, но манталитетът и класата си казаха думата в следващите три части, които Марек взе на 17, 22 и 21 точки. Именно бургазлии са тимът, който досега е нанесъл единствената загуба на шампионите ни.
Костадин Костадинов предлага по-високи заплати за шефовете на общински дружества в Дупница Председателят на Общински съвет Дупница Костадин Костадинов е внесъл докладна за предстоящата в петък сесия в която иска значително увеличение на заплатите на управителите но общинските дружества. Мотивът на Костадинов е, че от 2009 година тези възнаграждения не са актуализирани. Ето какво е увеличението записано в проекто-докладната.
Урок по история в предпоследния ден на „Активно лято“ за децата на Дупница В предпоследния ден от проекта "Активното лято“ децата разгледаха историческите забележителности и посетиха културните средища в Дупница. В урока по краезнание – "През миналото на Дупница" – групата от 30 малчугани посети Историческия музей, Часовниковата кула, Джамията и Околийската къща. Директорът на Историческия музей г-жа Анелия Геренска, заедно с уредниците Сергей Остинов и Славянка Николова, показаха музейните експонати и разказаха любопитни факти от историята на града. По-късно запознаха децата и с историята на символа на град Дупница – Часовниковата кула. Следващата спирка от своеобразния урок по краезнание бе средновековният комплекс „Джамията“, намираща се в центъра на града. Тя е носител на архитектурно и историческо значение за града. Според историческата литература, построяването и е извършено върху основите на православна църква, която се е намирала в града. Днес Джамията е паметник на културата. Тя е превърната в изложбена зала и често става гост на изложби на местни и други художници. Последното място, което децата посетиха, бе художествената галерия "Околийска къща". Къщата е обявена за архитектурен паметник на културата през 1972 година. В нея се излагат най-различни произведения на изкуството на видни творци от областта и цяла България. Освен това се осъществяват много изложби и поетични вечери. Днес от 10:00 часа на партерния етаж на сградата на Община Дупница ще бъде открита и фотографска изложба.
БСП-Дупница оттегли докладната с искане за оставката на шефа на ВиК, ще се гледа на другата сесия Общинските съветници от БСП оттеглиха докладната от днешната сесия, на която като извънредна искаха да се гледа прекратяване правомощията на управителя на ВиК-Дупница Илия Илиев. Председателят на червените Станислав Павлов обясни оттеглянето с това, че има много по-важни социални докладни, които трябва да бъдат гледани днес, а има лимит и затова ще я внесат за следващото заседание на съветниците.
Дупница получава близо 19 млн лева през следващите няколко години. Част от средствата са за напълно обновяване на жк“Бистрица“ Най-малко 18,7 млн. лв. ще получи Община Дупница от ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. С тези средства ще бъдат напълно обновени жилищните квартали жк. Бистрица и жк. Елица, където ще бъдат оформени зелени площи, зони за отдих, детски и спортни площадки, улиците ще бъдат преасфалтирани, а тротоарната настилка подменена. Новината, че за Дупница са отделени 18,7 млн. лв., бе съобщена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в понеделник. На официална церемония в столицата г-жа Павлова връчи на Кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев споразумение за делегиране на функции по оценка и избор на проекти за финансиране по приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Смисълът на документа е, че занапред на Община Дупница се делегират функции на междинно звено, което да извършва оценка и избор на проектите за изпълнение на стратегия за устойчиво градско развитие. Това ще даде възможност проектите на общината в периода до 2020 г. да бъдат одобрявани и изпълнявани в далеч по-оперативен план, отколкото досега. Със средства от ОП „Региони в растеж“ ще бъде изцяло реконструирана сградата на Младежкия дом, така че тя отново да стане средище на културни изяви за младежите в общината. С безвъзмездната финансова помощ от програмата ще бъдат ремонтирани и санирани сградите на Детска градина №3 и прилежащото и дворно пространство, както и филиал на Детска ясла № 5 и прилежащото дворно пространство. Още три напълно готови проекта ще стартират в близките месеци веднага след като инвестиционната програма на Община Дупница бъде одобрена от Управляващия орган. Очаква се това да се случи през м. септември тази година. Освен изброените проекти по ОП „Региони в растеж“ ще финансираме изграждането на зона за бизнес, благоустрояване на района около автокъщите, както и редица други проекти, които са важни за развитието на общината, коментира Кмета инж. Методи Чимев. Около 20% от ресурса ще бъде насочен към инвестиции в селата на Община Дупница, като ще се акцентира на асфалтиране, преасфалтиране и решаване на проблемите с водоснабдяването. 18,7 млн. лв. не е максимумът, който Община Дупница може да усвои през следващите години. През 2018 г. вероятно ще бъде отпуснат допълнителен ресурс, с който да бъдат финансирани и други важни проекти, разясниха от МРРБ. Кметът на Дупница инж. Методи Чимев увери, че инвестиционната програма, която предстои да бъде внесена в МРРБ, предварително ще бъде подложена на широки обществени обсъждания с гражданите, представителите на бизнеса и на обществените организации.
СКАНДАЛНО ВИДЕО: Вижте как ДПС активисти се гаврят с химна на България! В Интернет пространството се появи клип как ДПС активисти освиркат химна на Република България в Рибново. Видеото предизвика доста коментари и бурно недоволство.
"Това е гавра с България!" и "Как можем да допуснем това?", бяха най-често срещаните коментари.
Дупнишки полицаи хванаха кмета на Баланово с цели 4.66 промила алкохол! Бързо полицейско производство е започнато в РУП Дупнича срещу 52-годишен жител на село Баланово за управление на МПС след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Милен Лахчев и Светльо Георгиев на курсове за треньори Капитанът на Марек Милен Лахчев и един от помощник треньорите Светльо Георгиев, започнаха треньорски курсове в БФС. Двамата са с намерение да изкарат лиценз УЕФА „В”, който е основен за Европа. Курса е до 20 март, а групата е от 25 души. Милен Лахчев бе наказан за два мача от ДК и няма да пътува за гостуването на Черно море, което му позволява да изкара 1-ят семестър от треньорския курс.
До 20 септември записват в Дупница и по селата за дървесина „на корен“ Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев издаде заповед на кметовете и кметски наместници по селата за изготвянето на списъци за желаещите физически лица да закупят дървесина по “стояща такса на корен”, както и добита дървесина от временен склад. Тази година цената за кубик е около 31 лв.